Frankrijk Dag 11 Tulle

Op de camera’s hebben we vandaag weer een havik, een wilde kat en een konijntje dat heel snel wegrent. Fijn dat we weer wat hebben. Verder is het een rustige dag, de mannen werken, wij zitten lekker buiten in de tent. Bekijk hier de filmpjes.

De middag bij de mannen staat geheel in het teken van maaien. Michel rijdt op de grasmaaier heel het terrein rond, Cees en Jan lopen met de bosmaaier op het veld voor het huis. Als ze daar klaar zijn willen ze met de grasmaaier een extra ronde maken op het veld, zodat het gras lekker kort staat en daardoor wordt het veldje ook straks iets vlakker.

grasmaaierFoto’s Grasmaaier

Er is echter geen manier om hem naar beneden te rijden, dus wordt via de ingang naar het bos met vereende krachten geprobeerd hem toch beneden te krijgen, dat is al eerder gelukt, maar makkelijk is het zeker niet. Nu moeten ze het ook opgeven, maar wat erger is, hij is nu kapot.

Hij start wel, maar er is iets met met het gaspedaal. Ze zetten hem op de krik en kijken er heel geïnteresseerd naar. Zonder kennis van zaken, gaat dat echter niet helpen. Handleiding erbij, ook dat helpt niet. Dan gaat hij weer in de aanhanger en ze rijden naar de reparateur.

Gelukkig is het een kleinigheidje. Er is iets los getrild, dat gebeurd wel vaker bij het maaien van een ongelijke ondergrond. Tegen 6 uur zijn ze al weer terug, dus dat is een geluk bij een ongeluk.

In de winkel hebben ze ook meteen een nieuwe barbecue gekocht voor de gasten die deze zomer gaan komen. Die zetten ze wel effe in elkaar. Enfin, 2 uur later is het dan toch gelukt, dat werd hoog tijd, want we hebben honger. Goed dat Cees gisteren een extra grote pan soep gemaakt had.