Frankrijk Dag 12 Tulle

De laatste werkdag voor de mannen is aangebroken. De laatste 2 dagen wordt er vakantie gevierd. Al het werk dat buiten gedaan moet worden is straks klaar, dat is het plan tenminste. Het is bewolkt, maar droog en de zon komt geregeld te voorschijn.

Adriënne en ik gaan binnen poetsen, dat moet ook nog gedaan worden en de komende dagen gaat dat dus niet lukken. Ramen zemen, stofzuigen, dweilen, we zijn zo een paar uur bezig. Voor de lunch zijn we klaar. Het wordt nu echter wel heel hoog tijd op bij de camera’s te gaan kijken. Het gaat goed, vandaag een haas, een havik en een wilde kat. Bekijk hier de fimpjes.

De mannen zijn nog druk, maar ze zijn wel aan het afbouwen. Michel gaat nog een keer overal langs met de grasmaaier, Jan en Cees werken nog wat bij de rivier. Ondertussen gaan wij weer zwemmen, want ondanks de matige voorspellingen is het in de zon gewoon lekker. Ook staat de warmtepomp nog aan, dus het water blijkt 26 graden.

dinerFoto’s Vandaag

Dan gaan de mannen alle apparatuur schoonmaken, de grasmaaier, de bosmaaier, de snoeischaren en van alles dat ze daarbij tegen komen. Tegen half 6 ziet alles er netjes uit en is alles opgeruimd, we zouden nu dus naar huis kunnen gaan, maar dat doen we dus nog niet.

Wij leggen nog wat vlees dat niet meer geldig is voor de camera’s en borrelen nog effe op het terras. Cees zorgt weer voor het eten, hij flanst wat in elkaar van wat er overal nog te vinden is, eigenlijk was het handiger geweest om boodschappen te doen. We eten koolsoep, macaroni met balletjes, tomatensalsa en salade, en toetjes na.

We eten binnen, want zo heet is het buiten niet meer en er drijven donkere regenwolken over. En ja hoor, na het eten verdwijnen de mannen weer naar de tv voor het voetbal. Hoewel wij dus mooi weer gehad hebben, heeft het ergens in de buurt heel veel geregend, de rivier bij ons staat vanavond ineens een heel stuk hoger.