Frankrijk Dag 13 Tulle

Het regent pijpenstelen tot een uur of 10. We hebben dus de tijd voor het ontbijt en koffie. Als het droog is, gaan we naar de camera’s. Op de 1e staat onze havik weer te poseren. Op de 2e staan alleen maar wandelaars, maar de stukjes vlees zijn wel allemaal weg, heel vreemd.

Op de 3e gaat het een stuk beter. Geen wandelaars, hoewel hij maar 200 meter verder langs hetzelfde pad hangt, ook heel vreemd. Er staan echter wel verschillende dieren op. De boommarter, een wilde kat (niet dezelfde als eerder deze week), een vos en een haas. Totaal 21 filmpjes. Hier doen we het dus voor. Bekijk hier de filmpjes.

Rond de middag vertrekken we, we hebben vandaag een dagje uit. Het plan is naar een oude burcht in Turenne te rijden via binnendoor weggetjes. Als we iets leuks tegen komen onderweg, dan stoppen we daar.

terrasjeFoto’s Onderweg

De 1e stop is bij een uitzichtpunt. Er staat een muur langs de weg en het lijkt alsof je een dal in kijkt. Je kijkt echter uit op een kerkhof, wel met een mooie heuvelachtige achtergrond. Toch wel leuk hoor, die kerkhoven in Frankrijk zien er een beetje anders uit dan bij ons. Vooral de stenen en kunststof bloemen vallen op.

Even later rijden we langs een soort van ruïne, met daarnaast een klooster, de abbye Aubazine. Hier parkeren we de auto en gaan een kijkje nemen. Het klooster is gesloten, dat is wel jammer, maar het is toch een leuk dorpje om te bekijken.

We vermijden alle snelwegen en komen aan bij Turenne. Dit is een van de mooiste dorpjes van Frankrijk blijkbaar, dus dat gaan we eens even goed bekijken. Na een grand caffee au laait dan.

We lopen de heuvel op via een mooi plein en door smalle straatjes. Overal waar je kijkt is wel iets moois te zien. Uit uitzicht mag er ook zijn, overal zijn mooie uitzichtpunten. Een deel van de gebouwen zijn gewone huizen, maar een aantal ervan hebben vroeger ook een functie gehad voor de burcht. Er staat ook een kerk, waar we binnen lopen. We kuieren op het gemak verder omhoog en lopen een ronde rond de burcht. Via een smal steil pad gaan we weer naar beneden. Mocht je een keer in de buurt zijn, echt leuk om er te gaan kijken.

Het is niet echt mooi weer vandaag, de donkere wolken blijven hangen, maar het blijft gelukkig wel droog. Desalniettemin is het toch dorstig weer, dus we gaan weer even terug naar het terrasje, fijn dat dit weer gewoon kan en mag.

Het volgende punt op de agenda is een bezoek aan Herman, onze zwembad-man. Hij zou vorige week bij ons langs komen en daarna is er wat onduidelijkheid ontstaan over koffie drinken, bij hem of bij ons. Als we het gevonden hebben, zien we hem op de grasmaaier rond rijden voor zijn huis.

We krijgen een rondleiding omdat er nogal wat verandert is sinds we de vorige keer hier waren, dat is al weer een paar jaar geleden. Hij heeft een terras aangebouwd en een ombouw gemaakt voor het zwembad. Dat ziet er wel heel erg mooi uit, dat heeft hij goed gedaan. We kijken ook even bij de kamers die hij verhuurt, die zijn ook verbouwd. Daarna gezellig borrelen op een grote bank voor het huis, heeft hij ook zelf gemaakt.

bij de Thai

Als we weer een beetje bijgebuurt zijn, rijden we, nog steeds over de binnendoor weggetjes, naar Tulle. Daar gaan we eten in een Thais restaurant.

We zijn hier nog nooit geweest, vroeger zat hier een Chinees restaurant waar we ook nooit geweest zijn, maar het blijkt een leuk plekje te zijn. De bediening is prima en het eten smaakt voortreffelijk.

Terug naar huis voor de koffie en dan is iedereen afgebrand, voor 10 uur is iedereen al boven. Daar wordt nog wat gelezen en zo, maar iedereen slaapt vroeg vandaag.