Frankrijk Dag 14 Tulle

De laatste dag. Nog een keer naar de bakker. Nog een keer naar de camera’s. We hebben vandaag een eekhoorn, een marter, een haas en een havik. Bekijk hier de filmpjes. Leuk, maar jammer dat we geen das hebben gezien deze keer, of een genetkat. De ruimen de camera’s op, die zijn niet voor de gasten.

Adriënne neemt haar camera mee naar huis omdat daar een probleempje mee is. De afstandsbediening doet het wel, maar alleen op 50 cm afstand of zo, dat schiet dus niet echt op. Misschien is de leverancier wel genegen om een nieuwe te sturen of zo (die geven een jaar garantie), dus voor de zekerheid neemt ze de hele set mee.

Vandaag staat alles in het teken van opruimen en alles netjes achterlaten, over 3 weken komen de eerste gasten. Het huis is 5 weken verhuurd deze zomer. We maken de koelkasten leeg en schoon, de keuken krijgt een beurt, in de voorraadkamer wordt alles geordend of weg gehaald. In de huiskamer ruimen we alvast alles op wat we zelf niet meer nodig hebben.

De mannen zouden vandaag niet meer werken, maar dat plan gaat regelrecht de vuilnisbak in. Michel en Cees halen onkruid weg op de parkeerplaats en proberen achter op het veld nog een boomstronk en stenen weg te halen, zodat de grasmaaier daar ook gebruikt kan worden. Ook de garage wordt opgeruimd. Ondertussen is Jan druk in de schuur. Leegruimen, stofzuigen, vegen en weet ik veel wat nog meer. Hij is er heel de ochtend mee bezig.

Adriënne en ik waren van plan om nog te gaan zwemmen vandaag, maar de zon wil niet mee werken. De temperatuur is niet slecht, rond de 20 graden, maar de zon gaat steeds weg en dan is het koud. We ruimen het terras en de luchtbedden op en Jan zorgt dat de warmtepomp en Moby afgekoppeld worden.

Als je denkt dat we er dan zijn, nee hoor. We weten al bijna 2 weken dat het dak van het klein huisje kapot is en dat dit dringend dicht gemaakt moet worden. Het huisje wordt niet gebruikt, maar het hoeft ook niet in te storten. Nu gaan ze dat dus dicht maken met een zeil.

Michel op het dak, dat ziet we weer heel veilig uit. Wat de anderen doen ook trouwens, de arbo vindt dit vast goed. Ze zijn daar dus nog heel de middag mee bezig, spullen halen bij de Brico in Tulle en eindelijk om half 6 ligt het zeil er op.

Eindelijk gaan ze dan toch douchen en daarna kunnen wij beginnen met de rest van de schoonmaak. Alle badkamers moeten goed gedaan worden, beneden moet alles gestofzuigd worden en boven moet nog gedweild worden. Tegen 7 uur is alles klaar en kunnen we aan de borrel.

De mannen maken nog een hoop foto’s en filmpjes, dat hebben ze ook gedaan toen we aankwamen en nu kun je dus goed zien wat ze gedaan hebben de afgelopen 2 weken.