Frankrijk Dag 01 Gilze - Tulle

We vertrekken om 7 uur in Gilze en halen Michel op in Alphen. In Turnhout staan de auto en de aanhanger al ingeladen klaar voor vertrek. Onze spullen er bij en dan zijn we weg. Jan zwaait ons uit.

Omdat we al vroeg zijn, hebben we geen oponthoud in Antwerpen, daar wordt heel hard aan de weg getimmerd en de files zijn er al een hele tijd indrukwekkend lang. Ons eerste vertraging is in Parijs, het zal eens een keer niet zo zijn. Er zijn 4 auto’s betrokken bij een accident. Gelukkig valt het mee.

Bij de 3e stop gooien we wat diesel in de tank en dan beginnen we aan het laatste stuk. Na 850 km komen we aan bij Château Les Brocs. Het is dan kwart over 6, mooi op tijd dus. We pakken de koffers e.d. uit de aanhanger en de rest mag voorlopig blijven liggen, dat hebben we nu nog niet nodig.

Alle kranen worden dicht gezet, die staan open i.v.m. kans op vorst de afgelopen tijd. Dan het water aanzetten, de stroom ook. En de boilers en het internet. Koffers uitpakken, bedden opdekken en meer van dat soort klusjes. Dat duurt allemaal niet heel lang, we hebben het al vaak gedaan. Natuurlijk ook even buiten een rondje doen, gewoon even kijken hoe alles er bij ligt. Het zwembad klaar maken staat hoog op de prio lijst, het wordt mooi weer.

Wat wel bijzonder is: er zijn mollen bommen gezet door Herman, onze onderhoudsman. Die moeten nu opgeruimd worden, omdat ze gevaarlijk zijn voor Ziva. Er zitten explosieven (zoiets als rotjes) in, die onder de grond zorgen dat de mol die hem activeert dood is, maar ook het netwerk onder de grond een dreun krijgt waardoor de anderen verdwijnen.

mollenbomFoto’s Avond

Het is niet zo eenvoudig, ondanks de handleiding en wij zijn natuurlijk geen explosieven opruimingsdienst. Er moet een groen lampjes gaan branden als je een knopje omzet, maar wij hebben alleen maar een rood knipperend lampje. Dat geeft aan dat de bom op scherp staat. Michel gaat toch proberen hem te verwijderen met veiligheidsmiddelen en een schop.

Wij kijken toe en filmen de hachelijke situatie. Ineens gaat het groene lampjes toch branden en het lukt Michel om de bom uit de grond te halen. De 2e is dan natuurlijk kinderspel. Bekijk hier de filmpjes. Ziva mag nu eindelijk naar buiten.

Ondertussen zijn de pizza’s in de oven geschoven en tegen half 9 zitten we aan tafel. Na het eten streamen we de formule1 race van Miami, die wordt gewonnen door Max Verstappen.