Frankrijk Dag 02 Tulle

Normaal gesproken gaat er ’s morgens eerst een missie naar de bakker, maar nu doen we het anders. We eten de broodjes op die we over hadden van de reis gisteren en gaan daarna meteen goed boodschappen doen in Tulle.

Met een overvolle kar staan we weer buiten en we kunnen meteen opnieuw uitleggen, ook hier is de inflatie goed merkbaar. We gooien ook meteen de tank van de auto vol, de diesel is hier bijna 20 cent goedkoper dan gisteren langs de snelweg.

Gisteren zagen we onderweg dat de nummerplaat van de auto gedeeltelijk los was en nu proberen Michel en Cees of ze die vast kunnen zetten. Dat lukt niet echt, maar voor nu blijft hij nog wel hangen.

lunchFoto’s Ochtend

Na de koffie zetten we de tent op, op het boventerras. Met zijn vieren, anders kan het bijna niet en we maken ook meteen de zijkanten schoon. Waar die zo vuil van zijn geworden? Van het buiten staan vorige zomer natuurlijk, maar wellicht ook van het opruimen, dat er iemand overheen gelopen is of zo. De tafel wordt ook met een borstel gewerkt en afgespoeld, daar eten we aan en dan is het wel handig dat hij een beetje schoon is.

We zijn al vaker in het voorjaar hier geweest, maar meestal zijn we er in juni. In mei blijkt de wereld er dus helemaal anders uit te zien. Overal waar we kijken staan bomen en struiken in bloei. Ook de veldbloemen als madeliefjes en boterbloemen e.d. doen het geweldig goed. Overal waar we kijken zien we bloemen staan. Zonde om het gras te maaien eigenlijk.

We lunchen buiten aan de ronde tafel omdat de tafel in de tent nog nat is en drupt. Het is dik 20 graden, heerlijk dus. Stoelen in de tent, deckchairs uitklappen en dan is het tijd voor een beetje vakantie.

De mannen zijn ondertussen begonnen aan het zwembad. Bij het wegtrekken van het winterdek is een heleboel blad en ander afval van de bomen in het water terecht gekomen en dat moet er voor een groot deel uit geschept worden, het is te veel voor het filter en Moby, onze zwembadrobot. We krijgen het filteren niet opgestart, dus dan moet Moby ook nog wachten. We kijken daar morgen verder naar.

Ze vorderen goed en de slangen mogen er in om het water op peil te krijgen. Een slang komt van de bron vlakbij en de andere gewoon van de kraan.

koffieHet gaat wel enige uren duren, dus gaan ze naar de grasmaaier kijken. Die doet het niet, het lijkt er sterk op dat de accu weer kapot is. Vorig jaar ook al, een duur grapje als die elk jaar vervangen moet worden.

Adriënne en ik gaan de wildcamera’s ophangen. 1 bij de rivier, 1 op het pad naast het huis en 1 op het pad omhoog. Bij de rivier leggen we een oud broodje met worst, in stukjes. Misschien blijft er wel een dier een beetje rond snuffelen voor de camera. Spannend.

Tegen 5 uur gaan we borrelen, een goede gewoonte hier. We eten buiten vanavond, bbq, het is tenslotte prachtig weer. Het is heerlijk en we blijven lekker buiten zitten tot dik 10 uur.