Frankrijk Dag 03 Tulle

Vandaag gaan Cees en Michel wel naar de bakker en na het ontbijt gaan Adriënne en ik meteen naar de camera’s. Bij de rivier is niets, maar op het pad wel, daar staan 9 filmpjes op. De eerste 2 en de laatste 2 zijn waarschijnlijk fietsers of joggers geweest gisteravond en vanmorgen. Die kunnen meteen weg.

Het 1e wild filmpje zijn 2 merels op het pad. Het 2e is een marter, die mooi even blijft staan. Het 3e is de staart van een genetkat die wegloopt, het 4e ook, maar dan in de andere richting. Het laatste filmpje is van de genetkat, die nu heel mooi te zien is. Zo, onze dag is al goed. Bekijk hier de filmpjes.

Daarna gaan wij boven poetsen. Alle ramen, en dat zijn er heel veel, moeten gedaan worden. We pakken ook meteen de andere dingen mee die daar schoon gemaakt moeten worden. Alleen de bedden moeten nog opgedekt worden van de slaapkamers die nog niet in gebruik zijn. We hebben tot zondag om dat te doen, want dan komt de rest van de groep aan. Dat is dus een klusje voor morgen, want het is stralend weer en we gaan naar buiten.

Cees en Michel zijn naar Tulle geweest voor startkabels, misschien krijgen ze daarmee de grasmaaier aan de praat. Als ze terug zijn gaan ze eerst beginnen met snoeien (Michel) en bosmaaien (Cees). Het snoeien is geen probleem, maar het bosmaaien is wel een uitdaging, Cees probeert altijd om de bloemetjes heen te maaien, maar er staan er nu overal zo veel, dat dit niet te doen is. Zonde wel.

zwembadkastFoto’s Overdag

Tussendoor wordt dan door de een en dan weer door de ander naar het zwembad gekeken en eindelijk hebben we het door. De stroomstekker van de pomp moet in een ander stopcontact, dat is sterkstroom.

Nu werkt het filteren en kan de chloor-choc er in, ook Moby kan aan het werk. Als we na de lunch gaan kijken is het donkergroen al verandert in lichtgroen en dat gaat dus de goede kant op. Nog wat water er bij en aan het einde van de middag de gewone chloor blokken, het gaat helemaal goed komen. Er is nog wel een dingetje: het water is ijskoud!

Morgen wordt de warmtepomp ook nog aangesloten, dat is in elk geval het plan en dan kunnen we over een paar dagen zwemmen. Dat komt goed uit, want de weersverwachting is uitermate goed. Het is nu al 25 graden of zo en dat wordt alleen maar meer, ook boven de 30 graden deze en volgende week.

Aan het einde van de middag gaan de mannen aan de slag met de grasmaaier. Ze zijn er een hele tijd zoet mee, maar het gaat niet werken. Dan gaan ze maar douchen en borrelen.

Nog even de barbecue schoonmaken, dan kan onze chef zijn kunsten weer tonen. Weer buiten eten, fijn dat dit weer kan, heel de avond buiten zitten.