Frankrijk Dag 04 Tulle

Voor het ontbijt gauw even naar het zwembad kijken, dat ziet er al goed uit. Het water is blauw i.p.v. groen, maar het is nog niet helder. Gelukkig hebben we daar wat voor, een blok met een of ander giftig goedje dat in het filterbakje moet. Tijd doet de rest.

Na het ontbijt meteen naar de camera’s. Bij de rivier heeft een vrouw rond gelopen met een hond, dit is privé terrein! Op het pad loopt een marter snel het pad af. Op het pad naar boven hebben we 2 filmpjes van een hertje. Het beestje blijft mooi voor de camera poseren op het 1e, maar verdwijnt naar de akker op de heuvel op het 2e. Bekijk hier de filmpjes.

De mannen zijn ondertussen buiten aan het werk gegaan. Cees maakt het pad schoon bij de muur waar volgende week gemetseld gaat worden, bij de picknick tafel en langs de rivier. Michel is aan het snoeien op de toegangsweg naar de parkeerplaats en daarna op het veld voor het huis. Wij hebben een rustdag vandaag. De mannen doen het ook rustig aan hoor, ze hebben zelfs gebak mee gebracht voor bij de koffie.

Adriƫnne met sushi

Na de lunch gaan Cees en Michel boodschappen doen in Tulle en wij genieten op het terras van het mooie weer.

Het is gewoon te warm om te sjouwen, dus we doen het allemaal wat rustiger aan. Vandaag weer een ijsje met aardbeien, net als gisteren. Lekker vakantie.

Aan het einde van de middag wordt de warmtepomp aangesloten op het zwembad en de trapjes worden gemonteerd. Het water wordt steeds helderder, maar de blok moet helemaal oplossen voor we aan de volgende stap kunnen beginnen. Dat wordt dus morgen.

Cees snijdt de groenten voor het avondeten buiten op het terras, alleen binnen zitten in de keuken is niet gezellig. Vandaag geen traditionele barbecue meer, we beginnen met sushi, heerlijk. Daarna eten we gebakken aardappelen met boontjes, komkommer en restjes vlees op de barbecue. Koffie met cognac en chocolade na, altijd goed.

Hoewel het de laatste dagen snel afkoelde, blijkt dat vanavond helemaal niet zo snel te gaan, heerlijk gewoon, lekker buiten zitten.