Frankrijk Dag 05 Tulle

Er is iets mis met het weer vandaag. Het is bewolkt en als we aan het ontbijt zitten begint het zelfs te regenen. Ook in de loop van de dag gaan we waarschijnlijk nog regen krijgen. Dan verleggen we de focus maar naar iets anders. Dat is makkelijk, want Adriënne is vandaag jarig!

Gisteravond hebben we haar stoel versierd met inpakpapier en een bloemetje (nep) erbij gezet. Ze is verrast, want alleen zij weet waar de slingers liggen, ergens boven, dus ze had dit niet verwacht. Cees en Michel hebben gisteren bij de bakker een taartje besteld, dus dat hebben ze nu ook bij als ze brood gehaald hebben. 

Adriënne en ik houden ons bezig met ramen zemen beneden en laatste paar boven. Ook worden de laatste bedden opgedekt, dan zijn we klaar met de schoonmaak dingen die gedaan moesten worden deze vakantie. De mannen zijn ondertussen buiten begonnen met hun gebruikelijke werkzaamheden.

Om half 12 zijn wij klaar en komen de mannen naar binnen, omdat het weer regent. De belangrijkste reden is echter de koffie met gebak, die al in de planning gezet was.

Hoog tijd om bij de camera’s te gaan kijken. Bij de rivier is er weer niets, die camera gaan we boven hangen bij de akker waar de herten en everzwijnen naar toe lopen. Op de camera die daar al op het pad hangt staat niets. De camera op het andere pad heeft 9 filmpjes. De meeste staat niets op, iets heeft de camera wel getriggeerd, maar is toen meteen uit het beeld verdwenen. Er staan wel 3 filmpjes op van een haas. Hij blijft op 2 ervan mooi voor de camera rond scharrelen. Op het 3e rent hij weg. Bekijk hier de filmpjes.

wokgerecht

Het zwembad ziet er geweldig goed uit, helemaal kraak helder. Nu nog even back-waschen en rinsen. Als we de ph waarde meten is die wel goed, maar aan de lage kant. Voorlopig doen we er niets aan. De water temperatuur is nu 21 graden en dat is toch nog wel koud.

Buiten in de tent lunchen, hoewel er niemand echt honger heeft na het lekkere, maar wel vrij zware gebak. Cees en Michel gaan weer boodschappen doen. 

Aan het einde van de middag doen we voorzichtig wat ph-plus in het zwemwater. We hebben een kleine kilo uitgerekend, maar wij doen wat minder dan de helft en meten dan morgen opnieuw. We hebben in het verleden al eens teveel gedaan en dat was toen heleboel gedoe kom het goed te krijgen. Wij zijn nu dus gewoon wat voorzichtiger.

Door de regen blijft de temperatuur behoorlijk achter, dus borrelen we binnen. Eten ook, vandaag broccoli soep en een wokgerecht. Adriënne en ik gaan boven tv kijken, de mannen blijven nog wat internetten.