Frankrijk Dag 06 Tulle

Als we wakker worden is het nog steeds grijs buiten, het zou op moeten klaren vandaag, nu maar hopen dat het zo is. Voorlopig beginnen we met het ontbijt en de camera’s. Daar staat niets op. De ph waarde van het zwembad nog eens meten en een beetje ph plus erbij. Dan is het goed, niets meer aan doen.

Vandaag is de grote dag: Jan komt aan op het vliegveld van Brive. Wij gaan hem ophalen, maar we gaan eerst even een kijkje nemen in het centrum van Brive de Guillarde. Een beetje rondlopen, een beetje winkels kijken, terrasjes pakken. En dan gaan we op het gemak naar het vliegveld. 

Jan vliegt van Brussel hier naar toe voor 4,99. De kosten lopen op als je een stoel wilt reserveren of bagage meenemen, dus dat doet hij niet. Wij hebben zijn koffer al mee genomen en wat hij verder nog nodig heeft, wordt zondag mee gebracht door de rest van de groep.

terrasFoto’s Overdag

Hij wordt om 10 voor 2 verwacht en het vliegtuig arriveert mooi op tijd. Thuis eten we eerst het restant van het gebak van gisteren op en krijgt Adriënne haar verjaardsagscadeau. Een stapeltje tekeningen en kaarten van de kinderen en kleinkinderen hoort daar natuurlijk bij. Van Jan krijgt ze een mooie halsketting met een subtiel klein steentje. Goed gekozen Jan!

Verder wordt Jan bijgepraat over de afgelopen week en het werk dat de mannen verzet hebben. Dan gaan ze een rondje lopen over het terrein. Vandaag doen we dus niet veel, een gewone vakantie dag.

Het weer begint bij te trekken, de lucht wordt weer blauw en het is duidelijk warmer dan gisteren. We eten pizza’s buiten op het terras en dan gaan Adriënne en ik boven tv kijken, Vera komt.