Frankrijk Dag 07 Tulle

Het wordt 30 graden vanmiddag, dus de klusjes worden eerst gedaan, een beetje opruimen links en rechts, de laatste bedden opdekken en Adriënne zet de was aan. Meestal is zondag wasdag, maar morgen komt de rest van de groep aan en dan wil ze alles weg hebben. Na het ontbijt gaan we naar de camera’s. Daar staat een haas op, op de akker, verder helaas niets.

TulleFoto’s Tulle

Er gaat een missie naar Tulle. Adriënne en ik worden vooraan in Tulle uit de auto gezet en gaan naar de markt om een beetje rond te kijken. We lopen door de winkelstraat, dan kunnen we ook meteen winkeltjes kijken. Er zijn wel meer winkeltjes dan een paar jaar geleden en alles ziet er wat beter uit. 

Het is ook kermis in het centrum van Tulle, die staat overal een beetje verspreid op parkeerplaatsen, het kerkplein en de markt. Nu is er nog niets open natuurlijk, maar het ziet er toch al wel gezellig uit.

Ondertussen zijn Jan en Michel met de grasmaaier in de aanhanger naar de leverancier. Die gaat zijn best doen om hem te maken en dan kunnen we hem woensdag weer ophalen. Hopelijk is het dan gedaan met al die problemen. Cees is terwijl boodschappen gaan doen bij LeClerc. Als de mannen klaar zijn, komen wij ook net weer terug aan bij de rotonde waar we afgezet zijn.

Terug thuis gaat Cees maaien met de bosmaaier bij het zwembad. Dat is nu helemaal perfect op temperatuur: 27 graden. We rollen de grote tafel er naar toe en zetten de stoelen er bij. Ook de ligstoelen mogen mee en dan zijn we er klaar voor. Michel heeft de luchtbedden al opgeblazen met de compressor, dus wij kunnen gaan zwemmen.

Kink in de kabel. Er komt een groepje mensen het terrein op lopen en die vragen aan Jan of ze foto’s mogen maken bij de waterval. Hoewel dit dus privé terrein is, vind Jan het goed. De rest is het daar niet mee eens, omdat er geen vreemden op het terrein horen. Nu moeten we ook nog de voordeur op slot houden op ons eigen terrein. Ze zijn aan de andere kant van het huis, dus we hebben totaal geen zicht op wat ze daar bij de waterval aan het doen zijn.

Jan gaat er terug naar toe om uit te leggen dat wij dit niet willen en ze zullen zo weg gaan. Niet dus, ze blijven wel nog zeker wel een uur of 2. Er is nog een reden waarom we dit niet willen, nog even los van onze privacy. Als hier straks huurders zijn, moeten die dat dan ook maar accepteren?

Wij gaan dus zwemmen, Cees komt er ook bij. Jan en Michel gaan shoppen voor bouwmaterialen die volgende week nodig zijn. De cement was op bij de Brico en de andere winkels waren dicht waar ze naar toe gereden waren. Vreemd op een zaterdag middag. Lekker buiten borrelen en eten, barbecue weer vandaag.