Frankrijk Dag 09 Tulle

schaafwondFoto’s Werk

Na een uitgebreid ontbijt gaan de mannen aan het werk. Lex en Ad gaan aan de versteviging van de muur voor het huis werken, Jan helpt ze een handje. Adriënne en ik gaan naar de camera’s, maar daar staat vandaag niets op, dat zal door de onweersdreiging van vannacht komen. We hebben geen onweer gehoord, maar het heeft duidelijk wel geregend.

Op het boventerras wordt de tent verzet en gaan Frans, Michel en Cees beginnen met de aanleg van een petanque baan, ook wel jeu de boules baan genaamd. Het is de enige plaats op het terrein die vlak genoeg is over een afstand van een meter of 10. De baan wordt ongeveer 11 bij 3 meter, dat is geen officiële wedstrijdmaat, maar het is groot genoeg.

Al snel wordt de E.H.B.O. (Adriënne dus) opgeroepen, omdat Cees geblesseerd is geraakt. Hij was met de kruiwagen platen de helling op aan het duwen, maar de lading is gaan schuiven en nu heeft hij een geschaafde en de een kapotte knie. Grote pleister erop en hij kan weer verder. Adriënne en ik gaan ons bezig houden met zwembadzaken. Eerst proberen we nog wat van de rand schoon te maken, maar dat geven we al snel op. Zwemmen dan maar.

Als het te warm wordt gaat Lex beginnen aan de lunch. Hij noemt het een restje van gisteren, maar we kunnen er met 9 man van eten, lijkt me niet echt ene restje, maar het is wel lekker. We eten buiten. Het is warm buiten, maar onder het tentzeil is het perfect uit te houden, uiteraard wel zonder de zijflappen, anders is het daar helemaal niet te harden.

Ad staat nog alleen bij de muur, maar hij gaat ook helpen bij de petanque baan, nu zijn ze er allemaal mee bezig en het ziet er al goed uit. De tent krijgt een nieuwe ’vaste’ plak en daarmee is dat ook geregeld. Lex en Nah gaan boodschappen doen, Jan en Ad gaan cement halen en verder staat de middag in het teken van zwemmen. Lekker relaxen dus met z’n allen, dat hoort er ook bij.

ZivaFoto’s Avond

Na het douchen lekker borrelen aan de picknicktafel. Er zitten een paar libellen vlakbij op een tak en ze zijn erg fotogeniek.

Lex en Nah hebben het eten al voorbereid. Nah gaat nasi en bami wokken, Cees bakt de satés op de barbecue. Het is weer een groot succes, zoals altijd, een vast item als we hier zijn, nasi met kipsaté.

Ziva bekijkt het van een afstandje, het is haar wat te rumoerig en als er eten op tafel staat, mag ze daar toch niet rond lopen. Dat doet ze overigens toch nooit, in tegenstelling tot Menno vroeger, die moest echt altijd in de gaten gehouden worden.

Ziva vermaakt zich hier heel de dag uitstekend. Ze heeft volop speelmaatjes en er is altijd wel iemand die iets interessants aan het doen is. Ook is er altijd wel iemand die even wil spelen of een stok weg wil gooien. Ze rent heel wat af op een dag, geen wonder dat ze ’s avond helemaal uitgeteld is.

We blijven lekker buiten zitten, het is heerlijk weer en het wordt alleen maar beter de rest van de week, morgen 34 graden. Welterusten.