Frankrijk Dag 10 Tulle

ton in de rivier

Lex en Ad gaan verder werken aan de muur, het begint al op te schieten. De verwachting is dat ze er als het heel erg mee zit straks de laatste hand aan kunnen leggen. In zijn enthousiasme laat Ad een grote ton naar beneden rollen, maar die rolt te ver door en belandt in de rivier. Hij rent in de richting van de waterval, maar hij kan er niet bij. 

Frans komt ook helpen met een hark, maar ze moeten naar de onderkant van de waterval om op te wachten, daar stroomt het water minder snel. Terwijl zij naar beneden in het bos rennen, blijft de ton echter hangen achter een rots boven in de waterval. Later op de dag wordt hij door Michel uit het water gevist.

Cees gaat bosmaaien, eerst bij het klein huisje en dan op het veld voor het huis. Nu is het daar nog niet zo heet, maar dat gaat snel veranderen. Nah is in de keuken wat aan het poetsen. Dat bevalt blijkbaar goed, maar ze gaat ook heel het huis stofzuigen.

Jan, Frans en Michel gaan asfalteren. De weg naar de parkeerplaats is slecht van kwaliteit. Op zich is dat niet zo’n probleem, dan wordt er in elk geval niet hard gereden op de steile helling.

De kuilen beginnen echter wel diep te worden, dus daar gaat wat koud asfalt in. Dat moet aan getrild worden en dan heeft het even tijd nodig om uit te harden. Morgen kan er weer over heen gereden worden.

Frans en Jan gaan beginnen aan de nieuwe bovenplaat voor het zwembad. Op de kast waar alle techniek in zit ligt een plank, die ook gebruikt wordt om in en uit het zwembad te klimmen. Die plank heeft rotte gedeelten en moet dus vervangen worden. Dat betekent wel dat we effe moeten wachten met zwemmen, maar dat gaat wel lukken.

jeu de boules

Michel is met de bladblazer aan de slag gegaan waar Cees al gemaaid heeft, dat is een nieuwe manier van hooien en dat is aanzienlijk minder zwaar werk dan met een riek. Dat is wel zo prettig voor al die ouwe mannen. Ad is nog aan de muur bezig, maar Lex is gestopt, die zit binnen gehaktballetjes te draaien. Ze krijgen de muur vandaag toch niet helemaal af.

Na de lunch maken Jan en Frans het deksel voor het zwembad af en Cees mag het schilderen, die is klaar met bosmaaien. Er wordt nog een stoeltje gerepareerd nu ze toch bezig zijn. Ad zwoegt nog even voort bij de muur.

Michel gaat lampjes op zonnecellen ophangen voor de sfeer. Er hangen er al een paar langs het pad naar de voordeur, nu komen er lampjes bij de jeu de boules baan. Lex en Nah zijn heel de middag ook met vlagen al bezig met het eten voor straks. Al met al is iedereen dus lekker bezig.

We eten Chili con carne met aardappelpuree en rijst, iedereen mag zelf kiezen. Het is heerlijk zomer hier, we blijven dus buiten zitten. De jeu de boules baan wordt ingewijd. Eerst een kleine mannen competitie en dan nog een spannende (hoe kan het anders) dames ronde.