Frankrijk Dag 11 Tulle


Ra ra wat is dit?

Nog 1 keer op het gemak ontbijten met z’n allen, vandaag gaan we vertrekken. Vele handen maken licht werk, dus iedereen gaat aan de slag. Binnen moeten de bedden afgehaald worden en de koffers gepakt. Iedereen laat zij eigen slaap- en badkamer netjes achter, er wordt nog gepoetst voor de eerste gasten komen in juli, dus het heeft niet zo veel zin om dat nu te doen.

Beneden worden de keuken, de eetkamer en de zitkamer opgeruimd, de privé spullen worden verzameld en weg gezet. De afwasmachine doet nog een rondje en het laatste beetje doen we met de hand. Alle etenswaren uit de kasten, koelkasten en de diepvries moeten mee naar huis of weg gegooid worden, dat kan niet blijven liggen.

De camera’s mogen we natuurlijk ook niet vergeten, we kijken nog wel effe snel of er iets voorbij gekomen is vannacht en dat is zo. Op 1 camera staat een dier dat over het pad weg loopt, maar we kunnen niet zien wat het is. We weten wel een rij dieren te noemen die het niet zijn. We twijfelen nu nog tussen een muskusrat en een das, maar we zullen het nooit weten.

Buiten moet ook van alles opgeruimd worden, er ligt nog gereedschap her en der en materialen die gebruikt zijn of overgebleven. Het nieuwe deksel voor het zwembad is nu droog, dus dat kan er ook op gelegd worden. De warmtepomp wordt losgekoppeld en opgeruimd, Moby natuurlijk ook en het trapje gaat naar binnen. Herman houdt het zwembad bij voor als de gasten komen. Verder moet al het tuin meubilair in de schuur, stoelen en parasols en zo. De zij-flappen aan de tent en alles dicht, dan heeft de wind er geen vat op. 

Omdat we met zo velen zijn, gaat het opruimen echt als een speer. Om half 11 gaan Lex, Nah, Ad en Frans als eerste vertrekken, zij hebben niets meer te doen, dus heeft langer wachten ook geen zin. Goede reis.

Jan en Michel gaan nog met de aanhanger naar de vuilstortplaats en de grasmaaier reparateur. Die zitten allebei in Tulle, maar wel elk aan een heel andere kant. Normaal is dat geen probleem, want dan je zo door Tulle heen rijden van de ene naar de andere kant, maar vandaag is dat wel een dingetje. Het is kermis en markt, ja al weer dus.

vertrek

De kermis is nog niet open, maar alle parkeerplaatsen worden gebruikt door de attracties en de markt, zodat het verkeerstechnisch een chaos is. De Fransen doen niet zo moeilijk, ze zetten de auto gewoon stil en iedereen wacht wel even. Het duurt dus allemaal langer dan ze gedacht hadden. Gelukkig is de grasmaaier wel gemaakt en heeft hij een onderhoudsbeurt gehad in de grasmaaiwinkel.

Ondertussen werken wij nog wat dingetjes af terwijl we wachten. We zetten de spullen die mee moeten alvast bij elkaar waar de aanhanger geladen gaat worden. Het afval wordt normaal gesorteerd in bakken in de keuken, maar we laden nu even alles over in tassen, zodat we niet terug hoeven om de bakken terug te brengen.

Jan en Michel parkeren de grasmaaier meteen in de garage. De aanhanger wordt ingeladen en Jan en Michel kleden zich nog even om. Dat zijn ook wij klaar om te vertrekken. Het is kwart voor 1 ongeveer als we de stops voor het afval achter de rug hebben. We gaan nu echt rijden.

Het is opvallend rustig op de weg tot Parijs. Daar rijden we precies tijdens de spits doorheen en dat duurt effe. We staan gelukkig niet stil, maar 75 km langzaam rijden is ook niet fijn. Al met al maken we 3 stops onderweg en staan dan om kwart voor 12 in Turnhout. We hebben we dus 11 uur over gedaan en dat is toch maar een half uur langer dan de heenweg.

We menen weer afscheid van Jan en Adriënne, tot de volgende keer, en zetten Michel thuis af. Tegen half 1 zijn we thuis, de koffers uitpakken doe ik morgen wel.